Terug naar overzicht

Omoda x 95percent: samen zetten we de stappen naar een duurzame schonere wereld onder jouw voeten!

Sinds de zomer van 2018 geeft 95percent in samenwerking met Omoda afgekeurde schoenen een nieuw en duurzaam leven. Door afgekeurde schoenen van Omoda te upcyclen of te recyclen, zorgen we samen voor minder CO₂-uitstoot en verspilling.


Visie Omoda

Omoda is dé inspirerende fashionretailer met een unieke, handpicked collectie van hoge kwaliteit. Daarmee bieden ze oneindig veel outfitinspiratie en maken ze volledige looks, trends, en prachtige items toegankelijk voor de modebewuste shopper.

Omoda draagt ook graag haar steentje bij aan een duurzaam milieu. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1875. Volgens Omoda bereik je zo’n lange bestaansgeschiedenis alleen door aandacht te hebben voor de wereld om je heen. Omoda is daarom actief bezig met duurzaamheid, ze denken na over hun impact op het milieu en de maatschappelijke impact. Ze willen graag de wereld een stukje mooier maken en een positieve bijdrage leveren. Deze visie delen wij met Omoda en daarom zorgt 95percent in samenwerking met Omoda ervoor dat imperfecte schoenen een tweede leven krijgen.

Samenwerking Omoda & 95percent

Omoda levert Sample- schoenen, schoenen met fabrieksfoutjes of andere defecten van merken als bijvoorbeeld Floris van Bommel, Nubikk, Notre-V en het eigen merk Omoda aan 95percent, die vervolgens gesorteerd worden om te upcyclen of te recyclen. De schoenen die door onze professionele schoenmakers hersteld worden, verkopen we via de online webshop of de winkel in Amersfoort. De te recyclen schoenen worden door onze partner FastFeetGrinded omgezet naar 100% duurzame grondstoffen waarmee o.a. sportvelden worden gemaakt en de vloer in onze eigen 95store in Amersfoort.

Door onze samenwerking met Omoda kunnen we jou hoge kwaliteit refurbished merkschoenen en unieke refurbished schoenen van het Private label van Omoda zelf aanbieden.


Milieu impact 2022

In het jaar 2022 heeft 95percent in samenwerking met Omoda de wereld een stukje mooier gemaakt. In totaal heeft Omoda 13.930 paar schoenen aangeleverd aan 95percent, waarvan 6.905 paar schoenen hersteld en verkocht zijn via de website van 95percent. Met deze geupcyclede merkschoenen hebben we 23.477 kg CO₂ bespaard.

De overige 7.025 paar schoenen zijn door FastFeetGrinded gerecycled tot 100% duurzame grondstoffen, waarmee nog eens 23.885 kg CO₂ is bespaard.

Deze duurzame grondstoffen bestaan uit:
2.389 kg PU/RUBBER
4.496 kg EVA
843 kg Non Ferro
3.232 kg Leather/Textile
3.091 kg Fluff

Een mooie samenwerking waar wij erg blij en trots op zijn. Samen dragen we bij aan een duurzame schonere wereld onder jouw voeten!