Terug naar overzicht

Samenwerking Durlinger en 95percent voor een duurzame schonere wereld onder jouw voeten!

95percent draagt bij aan de stappen naar een circulaire of kringloopeconomie. Sinds begin 2022 geeft 95percent in samenwerking met Durlinger sample- merkschoenen, merkschoenen met fabrieksfoutjes of andere kleine defecten een nieuw en duurzaam leven. Door afgekeurde schoenen van Durlinger te upcyclen of te recyclen, zorgen we samen voor minder CO₂-uitstoot en verspilling.


Visie Durlinger

Durlinger geeft graag in samenwerking met 95percent hun merkschoenen een tweede leven. Durlinger besteedt de afgelopen jaren veel aandacht aan duurzaamheid en hoe ze de impact op de planeet kunnen verminderen. Een van de gebieden waarop Durlinger de impact zou kunnen verminderen, is de keuze voor schoenen. Het produceren van schoenen heeft een grote impact op het milieu en de arbeidsomstandigheden.

Durlinger werkt ook samen met Het Goed om gedragen schoenen een tweede leven te geven. Ze vinden het zonde als schoenen in de kast blijven staan. Want schoenen zijn om gedragen te worden, dus gun ze een blije nieuwe eigenaar aldus Durlinger.


’Blije voeten, blije mensen’’ Durlinger

Samenwerking Durlinger & 95percent

Durlinger levert sample- merkschoenen, merkschoenen met fabrieksfoutjes of andere kleine defecten van merken als bijvoorbeeld: Ecco, Gabor, Skechers, Vans en SUN68. Deze worden vervolgens gesorteerd om te upcyclen of te recyclen. De schoenen die door onze professionele schoenmakers hersteld worden, verkopen we via de online webshop of de winkel in Amersfoort. De te recyclen schoenen worden door onze partner FastFeetGrinded omgezet naar 100% duurzame grondstoffen waarmee onder andere sportvelden worden gemaakt en de vloer in onze eigen 95store in Amersfoort.

Door onze samenwerking met Durlinger kunnen we jou comfortabele en degelijke merkschoenen aanbieden.


Milieu impact 2022

In het jaar 2022 heeft 95percent in samenwerking met Durlinger mooie stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. In totaal hebben we samen met Durlinger maar liefst 3.359 paar schoenen hersteld en verkocht via de website van 95percent. Met deze geupcyclede merkschoenen hebben we 11.420 kg CO₂ bespaard.

Daarnaast zijn er 1.729 paar schoenen door FastFeetGrinded gerecycled tot 100% duurzame grondstoffen, waarmee nog eens 5.876 kg CO₂ is bespaard.

Deze duurzame grondstoffen bestaan uit:

588 kg PU/RUBBER

1.106 kg EVA

207 kg Non Ferro

795 kg Leather/Textile

760 kg Fluff

Een mooie samenwerking waar wij erg blij en trots op zijn. Samen dragen we bij aan een duurzame schonere wereld onder jouw voeten!