Terug naar overzicht

Welk schoenmateriaal past bij jouw ecologische voetafdruk?

Samenwerking Schuurman Schoenen en 95percent: voor elke schoen een passende voet om verspilling tegen te gaan!

Sinds de start van 95percent in 2020 werken we al samen met Schuurman Schoenen. Deze samenwerking ontstond meer dan 8 jaar geleden vanuit de eerste onderneming van Daan (Founder 95percent), Onpaarschoenen.nl. In die tijd mocht Onpaarschoenen gebruik maken van het oude magazijn van Schuurman Schoenen. Naast de schoenen met ongelijke maten, zijn we sinds 2020 ook klachtparen een tweede kans gaan geven via 95percent.nl.

Schuurman schoenen denkt vanaf dag 1 al mee met 95percent en heeft altijd al bijdragen om verspilling tegen te gaan.


Visie Schuurman Schoenen

Schuurman Schoenen wil graag bijdragen aan een duurzame toekomst. Ze zijn bewust bezig met de wereld om zich heen en willen bijdragen aan een eerlijke samenleving en een beter milieu. Ze vinden dat we de wereld netjes moeten beheren voor de volgende generaties. 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Schuurman Schoenen dan ook vanzelfsprekend. Naast dat dit terugkomst in de bedrijfsvoering, hebben ze ook een aantal duurzame schoenen in de collectie gebracht. Voor schoenen is duurzaamheid een belangrijk begrip. Niet alleen dat ze lang meegaan, maar ook bij de materiaalkeuzes en tijdens de productie.

Leer is duurzaam, sterk en ademend. Leer wordt gebruikt voor verschillende delen van de schoen, zoals de bovenkant, voering, zool en inlegzolen.

‘’We streven ernaar dat voor elke ingekochte schoen een passende voet wordt gevonden om zo verspilling tegen te gaan’’. Arjan, CEO Schuurman SchoenenWinkel Schuurman Schoenen Heerenveen


Samenwerking Schuurman Schoenen & 95percent

Schuurman Schoenen levert retourparen met een klacht, ‘onparen’ of beschadigde artikelen die niet meer verkoopbaar zijn van merken als bijvoorbeeld Ecco, Gabor, Cruyff, Clarks en SUB55. Deze worden vervolgens gesorteerd om te upcyclen of te recyclen. De schoenen die door onze professionele schoenmakers hersteld worden, verkopen we via de online webshop of de winkel in Amersfoort. De te recyclen schoenen worden door onze partner FastFeetGrinded omgezet naar 100% duurzame grondstoffen waarmee o.a. sportvelden worden gemaakt en de vloer in onze eigen 95store in Amersfoort.

Met het aanbod van Schuurman Schoenen in onze collectie, weten wij zeker dat er voor jou een passend model tussen zit!


Milieu impact 2022

In het jaar 2022 heeft 95percent in samenwerking met Schuurman Schoenen mooie stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. In totaal heeft Schuurman Schoenen 7.267 paar schoenen aangeleverd aan 95percent, waarvan 2.850 paar schoenen hersteld en verkocht zijn via de website van 95percent. Met deze geupcyclede merkschoenen hebben we 9.690 kg CO₂ bespaard.

De overige 4.417 paar schoenen zijn door FastFeetGrinded gerecycled tot 100% duurzame grondstoffen, waarmee nog eens 15.017 kg CO₂ is bespaard.

Deze duurzame grondstoffen bestaan uit:
1.502 kg PU/RUBBER
2.827 kg EVA
530 kg Non Ferro
2.032 kg Leather/Textile
1.943 kg Fluff

Een mooie samenwerking waar wij erg blij en trots op zijn!